מוצרים / ספיידרים

מוצרים

ספיידרים


מערכת נושאת:
אופי החזית, שהיא לרוב חיצונית, מחייב אותה להתמודד עם סוגי כוחות ומאמצים שונים. מערכת הכוחות הפועלת על החזית תפורט בהמשך. בהנחה שהמערכת הנושאת חושבה לעמידה באותם תנאים, היא ניתנת לביצוע גם באלומיניום בחזיתות קטנות אך לרוב היא תהיה מיוצרת מפלדה. במפתחים מסוימים מאד נוכל למצוא מערכת עמודי זכוכית, בתנאי שמבנה העמוד יוכל לעמוד בעומסים הנדרשים. כל ספיידר יתחבר בגבו לעמוד או קורה בחתך שייקבע על פי תכנון מהנדס הקונסטרוקציה. יש לקחת בחשבון שאם העמוד או הקורה בעלי חתך H, לא יהיה מעשי לקדוח חור במרכז חזית העמוד אל מול הרגל המרכזית ויהיה צורך בתוספת על גבי העמוד או בריתוך תושבת לחיבור הבורג המרכזי הנושא עליו את גב הספיידר.
מערכת העומסים:
בהנחה שמערכת הקונסטרוקציה הנושאת תוכננה וחושבה על פי תנאי האתר, העומסים הפועלים על הזכוכית ומערכת הזיגוג הם עומסים הנובעים ממשקל הזכוכית, עומס הרוח הניצבת לחזית ומאמצים הנגרמים בשל התפשטות והתכווצות הזכוכית כתוצאה משינויי טמפרטורה חיצונית.
גוף הספיידר:
הגופים מיוצרים עם זרוע בודדת, זרוע כפולה כשהזווית בין שתי הזרועות בת 180 מעלות, זרוע כפולה כשהזווית בין שתי הזרועות בת 90 מעלות, שלש זרועות כשהזווית ביניהן בת 90 מעלות וכן ארבע זרועות בצורת צלב. במרכז הגוף קיים חור, המיועד להעברת הבורג המרכזי או מוט ההברגה הרותם את הגוף למערכת הנושאת. משני צדי החור יוברגו אומים על גבי בורג זה והם יקבעו את מרחק הגוף מהמערכת הנושאת. בקצה כל זרוע יהיה חור דרכו יעבור הבורג המרכזי של ראש הספיידר.
בדגם DORMA C SPIDER החור המרכזי בעל כתפיים שסביבן שקע בקוטר יותר גדול, המיועד לקלוט לתוך החלל שלו את האום החיצוני ולהסתירו. ניתן להשתמש באום כיפה שכן במבט חזית האום החיצוני גלוי לעין. בניגוד למוצרים אחרים, בדגם זה חלקו האחורי של בורג ראש הספיידר, עם האום המהדק את הראש לגוף, סמוי מן העין ומכוסה בכיסוי עגול המשלים את קווי הגוף.
כאמור, ראש הספיידר מתחבר אל הגוף באמצעות בורג מרכזי הקובע את מרחק מישור הזכוכית מקצה הזרוע. בקצה הבורג הקרוב אל השפתיים האוחזות את הזכוכית, קיים ראש כדורי המהווה ציר תנועה קרדנית המאפשר את שינוי מישור השפתיים ביחס לציר האורך של הבורג.
ללא הגנת הגומי שסביב למפרק בראש הספיידר של DORMA, תתאפשר חדירת אבק, לחות וחומציות (קורוזיה הנובעת מתנאים אטמוספריים סביבתיים) אשר עלולים להתקשות ולמנוע את חופש התנועה של המפרק, להגדיל את העומסים על הזכוכית ולהביא לכישלונה. שרוול הגומי הדומה לשרוול ההגנה של ציריות הרכב, מנטרל את התופעות שהוזכרו מעלה ומבטיח פעולה תקינה של ראש הספידר גם בתנאי סביבה קיצוניים כגון חוף ים.
לוח הזכוכית:
מכיוון שקירות ספיידרים מותקנים בחזיתות חיצוניות ובגובה רב, מקובל לבצעם בזכוכית דו שכבתית מחוסמת. מגוון הזכוכיות הזמינות כיום מאפשר ייצור זכוכית דו שכבתית עם ציפויים מסנני קרינה. ניתן להגביר את עצמת חסימת הקרינה על ידי ביצוע הדפסה קראמית בדוגמאות שונות. לרוב מקובל כיסוי של כ-30% מפני הזכוכית בנקודות אך אין למעשה הגבלה על צפיפות הכיסוי או צורת הדוגמה והצבע שלה.
גודל לוח הזכוכית צריך לענות על דרישות שלעיתים סותרות אחת את השנייה. אדריכלים לרוב יעדיפו יחידות גדולות ככל האפשר, האחוזות במספר המינימלי האפשרי של מחברים. מנגד, ככל שלוח הזכוכית יגדל, פני השטח העומדים מול העומסים האופקיים יחייבו עיבוי משמעותי של לוחות הזכוכית. עיבוי זה יגדיל בהכרח את משקל הלוח ויחייב הוספת נקודות ריתום.

ספיידרים

?????? ??? ?? ?? ????? arab expose com